Személyre szóló grafológiai elemzés

Tükörbe nézni mindennapos dolog, és nem feltétlenül hiúsági kérdés. Hiszen ezáltal kontrollálhatjuk: jól áll-e rajtunk a kiválasztott ruha, illik-e hozzá a kiválasztott sál, ékszer vagy nyakkendő, és így tovább; hogy megfelelő-e a külsőnk a napkezdéshez vagy az adott programhoz?

A személyre szóló grafológiai elemzés is egyfajta tükör, amely azonban nem külsőnket, hanem személyiségünket mutatja meg a kézíráson, a grafikumon keresztül. Alkalmat ad tehát arra, hogy a saját magunkról alkotott képet felülvizsgáljuk, hogy mélyebb önismeretre tegyünk szert. Ezáltal pedig tudatosíthatjuk, mi az, ami benső akadályt jelent céljaink elérésében, a mindennapok harmóniájának megteremtésében, és mi az, ami segíthet elérnünk ezeket.

Ha az önmagunkról alkotott képünk eleve reális, akkor is jól jöhet, ha megerősítést kapunk erről olyasvalakitől, aki nem családtag, nem barát, hanem elfogulatlan szakember.

Mi mindenre tér ki a grafológiai elemzés? Az átfogó grafológiai személyiségkép általában a következő területeket foglalja magában: mentális működés, akarati-érzelmi élet, kapcsolatok/szociabilitás, energia, munkavégzés, önmagához való viszony.

Fontos tudni, hogy az íráselemző, a grafológus ebben a szituációban nem a hibáinkat akarja leleplezni, és emberileg nem ítélkezik felettünk, hanem támogató módon szempontokat ad a tovább gondolkodáshoz, ami jelentősen előmozdíthatja személyiségfejlődésünket, s ezáltal későbbi helytálló döntéseinket is. 

Másnak a kézírását (és rajzát) csak beleegyező nyilatkozattal elemzi az etikai normákat betartó grafológus - de gondoljunk csak bele: nekünk sem jönne jól, ha valaki a mi kézírásunkat elemeztetné a tudtunk nélkül, kiváltképp nem, ha a kézíráselemzést bármilyen módon még velünk szemben is szeretné felhasználni. Szülő, gyám azonban elemeztetheti kiskorú gyermeke rajzát, írását. Nagyobb gyermekek, kamaszok esetében ajánlatos az érintett tudtával, beleegyezésével és együttműködésével grafológiai elemzést kérni.

Az is előfordulhat, hogy valaki elhunyt rokona, felmenője írását elemeztetné, például családfakutatás során. Ennek semmi akadálya, csak arról kell nyilatkoznia, hogy mint megrendelő, ő az adott kézírásos dokumentum jogos birtokosa.

Grafológiai elemzés ajándékként is adható - igazán nem szokványos ötlet és kellemes meglepetést szerezhetünk vele. Ehhez egy ízléses, névre szóló  grafológiai ajándékutalványt adhatunk át a megajándékozottnak, aki azt a neki is megfelelő módon és időpontban használhatja fel.

Az íráselemzéshez szükséges írásminta optimális formájának leírását a GY. I. K. menüpont tartalmazza. Az írásmintát az elemzést megelőzően  postai úton vagy személyesen a grafológus rendelkezésére kell bocsátani.

Az elemzésre szóban vagy írásban, igény szerinti részletességgel kerül sor. A szóbeli elemzés személyesen, Budapest belterületén, metróállomásnál, vagy ONLINE (Skype használatával) történhet, előre egyeztetett időpontban. Az utóbbi megoldás előnye az utazásra fordítandó idő és költségek megtakarítása, valamint az, hogy az elemzés akár esti időpontokban is történhet.

Az írásos elemzés megegyezés szerinti módon vehető át. Az írásos elemzés részeként grafológiai diagram is készülhet.

Kérdése van?

A GY. I. K. menüpont alatt megtalálhatja a választ, vagy

írhat, telefonálhat.