Beszédes aláírások: Justin Timberlake

2014.06.30 20:47

Hogy Justin Timberlake amerikai sztár a nők egyik kedvence, azt az is mutatja, hogy a Teen People és a Cosmopolitan olvasói egyaránt megajándékozták már a Legszexisebb Férfi címmel. Egy tehetségkutatón bukkant fel először, kilencévesen, és azóta gyakorlatilag töretlen pályát futott be - nem elég, hogy énekesként, továbbá dalszövegíróként, zeneszerzőként és lemezproducerként komoly sikereket könyvelhet el: színészként is befutott. Szabad ideje nagy részét golfozással tölti.

Már ránézésre szembetűnik aláírásában a lendületesség és a nagy gesztusok sajátságos együttese; az óriási élményigényt jelképező hatalmas hurok a bal oldalon. Utóbbi egyébként a közép- és felső zónában marad, vagyis nem elsősorban anyagi biztonságigényt fejez ki, hanem afféle "ide nekem az oroszlánt!" hozzáállást.

Timberlake írásméretéről nincs adatunk, de a kivitelezésmód egyéb jellemzői arra utalnak, hogy nagyon kicsi nem lehet. Aki így ír, teret szeretne foglalni a világban, és néhány keresetlen mozdulattal "oda tudja tenni" magát, ahová mások esetleg csak kínkeservvel kapaszkodnak fel. Gyorsan, egyszerűen, magától értődő módon képes dönteni és cselekedni. Nem aggályoskodó alkat,  és amint az aláírás egyedi elrendezése is mutatja: kreatívan gondolkodik. Figyelmét inkább a lényegre igyekszik irányítani, mintsem az apró részletekre, jól átlátja az aktuális folyamatokat. Ad a külsőségekre, de e téren sem túlkontrollált - néhány jellegzetességgel megjegyezhetővé teszi megnyilvánulásait, azután már csak "hagynia kell", hogy hassanak...

Érdekes, ahogyan családnevének óriási T-jével tulajdonképpen két térfélre osztja a grafikumot - s ezzel mintha csak azt a kettősséget jelenítené meg, amit tevékenységének két fő iránya, a zene és a színészet  jelent számára. Bár szögesedéseket is látunk írásában, ezek főként a felső zónás hurkokban jelennek meg - a tudatos szellemi erőfeszítés, a vitakészség jeleként. Máskülönben viszont íves, magabiztos vonalakkal halad előre. Szereti ha simán, konfliktusok nélkül érhet célt, s ennek érdekében magabiztosan képviseli álláspontját. No és, csak annyit mutat magából, amennyi az adott helyzetnek megfelel.

Nézzük csak meg, mekkora árkádos vonallal zárja ki (a külvilágot szimbolizáló jobb oldalon) a számára nem kívánatos hatásokat, és rejti el tágabb környezete elől intim szféráját, valódi énjét. Mindezt pedig olyan természetes lazasággal, kedvességgel képes tenni, hogy sokan talán észre sem veszik távolságtartását és azt, hogy épp hárított.

Szenvedélye, a golf egyébként valóban óriási szerepet tölthet be életében; erre utal, hogy egyszerűsödő aláírásában a "golfütő-motívum" mindinkább önálló életre kel.

(podonyi)